Weekendul 16-17 iulie la Străzi Deschise – București, promenadă urbană… sau străzi goale păzite pe banii bucureștenilor și spectacole la 37 de grade Celsius!

de | iul. 16, 2022 | Editorial

Cum viața bate filmul, realitatea învinge iar în ”lupta” dintre Primăria Capitalei și deciziile manageriale… Ideal ar fi sa nu irosim bani pe evenimnente culturale pe străzi cu asfalt  înainte de ora 19.00, într-o zi de vară cu temperaturi resimțite la sol de 37 grade Celsius. Se pot face aceste evenimente în parcuri… SCUZEEEE.. ar însemna să curețe parcurile, deci revin, NU SE POT ORGANIZA. Poate că ar fi mai util să închidem traficul între 18.00 si 22.00… Nu stie nimeni din Primăria Municipiului București dacă ar fi mai bine… pentru că în mod real NIMENI NU S-A GÂNDIT la asta și NU INTERESEAZĂ PE NIMENI. Mai înjură printre dinți câțiva angajați care mută ghivecele metalice și apoi păzesc accesul pe Calea Victoriei.. ei cred că s-au gândit că e cam inutilă treaba.. dar nu-i întreabă nimeni..

Totuși, dacă se insistă cu acest MEGA PROIECT CULTURAL ÎN AER LIBER (PLIN DE PM10 și miros de dude fermentate de pe trotuare)  să se îngrijească Primăria Capitalei sau Primăria Sectorului 1 ca să fie amplasate măcar 2-3 puncte de prim ajutor în zonele pietonale (cu apă rece și ce-o mai fi nevoie), că salvarea nu prea are cum intra repede, fiind accesul blocat, iar cișmele nu sunt, umbră e numai pe anumite zone de trotuar (nu multe).

Trebuie să recunosc, a funcționat mesajul transmis decidenților PMB acum două-trei săptămâni prin care le semnalam (virulent) că e anormal, chiar ilegal, să lași mașinile de poliție să blocheze Calea Victoriei (devenită arteră pietonală), iar șoferii acestora să plece la sediul Poliției Locale a Municipiului București din zona Parcului Izvor (inclusiv toată noaptea între Sâmbătă și Duminică). Nu de alta, dar dacă e nevoie să intre o salvare sau pompierii.. nu e chiar bine să aștepte 15 minute pănă vin șoferii la mașini. Acum, cel puțin la un capăt de segment blocat, un polițist local stă la/lângă, mașină.

Multe trebuie luate în calcul în asemenea situații, dar cel mai bine este să te raportezi la realitate. Vara, în iulie, august, până la ora 18.00 trasformarea în arteră pietonală a Căii Victoriei NU FACE SENS! Se irosesc resurse umane, financiare și se toacă nervii rezidenților și agenților economici din zonă. Plus… dacă ai de mers să-ți botezi copilul sau să te căsătorești la cele trei biserici de pe Calea Victoriei..nu prea mai poți…e accesul auto blocat…

Dacă tot se vrea un lucru bun cu cea mai cunoscută stradă din România – CALEA VICTORIEI.. păi să se repare trotuarele care sunt praf, să se taie duzii și corcodușii care acoperă de mizerie trotuarele și produc un miros greu de suportat, plus urme pe pantofi și haine, să se facă ceva cu gropile uriașe lăsate în de ani de zile în paragină, unde două clădiri au fost demolate – în zona Str. Ghe Manu – Occidentului, respectiv lângă Academia Română, să se recupreze partea din parcul NICOLAE IORGA pe care, în mod absolut rușinos, statul Italian o tot scoate la licitație…și vrea 5 milioane de euro…DEȘI VALOAREA COMERCIALĂ A TERENULUI ESTE ZERO… ESTE PARC, ar face ceva cu GANDACII URIAȘI DE CANALIZARE DIN ZONA Bd. Dacia și Amzei, ar expropria casa Generalului Manu (monunment istoric), și terenul aferent din Cal. Victoriri 192 si 192A, unde vroiau niste BĂIEȚI DEȘTEPȚI să construiscă un bloc de birouri, PARTER, 3 ETAJE LA SUBSOL și 6 ETAJE DEASUPRA.. P-3S+6E… ar ”curăța” locul de traficanți și hoți de buzunare cu Poliția Națională… ar fi de treabă!

Între timp… NIMIC… GOL… VID… DEGRADARE. Știu, vara nu-i ca iarna, sau era invers? Nu mai contează! În mintea LOR e la fel și iarna și vara! Bate un vânt rece…

Ideea inițială

Mediul

Realitatea